Kupariruusut


Käytin päivällä aikaa kokeillen ruusujen tekemistä. Päätin aloittaa pronssilla koska koululta saa sitä ilmaiseksi joten ei ollut pelkoa että homma olisi mennyt pilalle ja maksanut minulle rahaa. Lisäksi en ollut aivan varma onnistuisiko tekotapa jota yritin. Muistin miten metalliartesaanin alalla muut oppilaat olivat tehneet rautaruusuja joten en ollut aivan tiedoton mitä tekisin.

Olin kuitenkin yllättävän iloinen lupputuloksesta. Pronssi osoittautui helpoksi materiaaliksi käsitellä. Raudassa materiaali täytyy pitää lämpimänä koska se on ainoa tapa pitää rauta pehmeänä. Pronssin puolestaan voi hehkuttaa, eli materiaalina voi käytännössä pitää kylmänä


Seuraavana päivänä kokeilin pronssiruusua jossa oli kymmenen terälehteä. Tämä tehdään käyttämällä kahta kappaletta jotka kiinnitetään toisiinsa.

Tai niin se ainakin pitäisi tehdä. Käytin puolisen tuntia kappaleiden kiinnittämiseen ja se onnistuikin!...ainakin hetkeksi. Kun aloin muokata alempaa kappaletta osoittautuikin että ohut messinkikappale jota käytin yhdistämiseen ei kestänyt riuhtomista jota tulee tehdä muokkaamisessa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hopeasormukset

Pronssi/hopearuusu.